Informatieavond 'Een stamboom opmaken' (geannuleerd).

Dinsdag 3 november 2020 om 19.00 uur.
Door de Coronaperikelen is de informatieavond - en de latere workshops - geannuleerd.
 
EEN STAMBOOM OPMAKEN - Hoe begint men eraan?
Door Dany Casier
 
Wie op zoek is naar meer informatie over zijn of haar voorouders moet beslist verder lezen.
Het is evident dat we onze ouders en zelfs onze grootouders goed kennen. Het wordt echter al een stuk moeilijker om de namen van onze overgrootouders op te sommen; laat staan dat we belangrijke data als geboorte, huwelijk of overlijden van hen zouden kennen.
Voor wie interesse heeft in dit stukje familiegeschiedenis is er goed nieuws. Gestella wil u graag helpen en u op weg zetten om uw stamboom op te maken en u tevens ook te informeren hoe een aanvang te nemen met het schrijven van uw familiegeschiedenis.
Op dinsdag 3 november 2020 om 19.00 u wordt in het “Oud Stadhuis” van Gistel (dicht bij de markt) een informatieavond georganiseerd. Ons lid Danny Casier zal u die avond wegwijs maken van hoe u best te werk gaat om terug te keren in de tijd en een overzicht te krijgen van uw voorouders. Het is die avond niet de bedoeling u te overladen met genealogische spitsvondigheden. Hij zal u enkele noodzakelijke begrippen als kwartierstaat, stamboom, … uitleggen en enkele tools aanreiken om er mee aan de slag te gaan.
Deze informatieavond is bedoeld om uw interesse op te wekken en u aan te zetten om u te laten begeleiden bij uw opzoekingswerk naar het familieverleden. In de loop van de maanden november en december (van dit jaar) worden daartoe drie workshops georganiseerd.
Het bijwonen van de informatieavond is gratis. Het is belangrijk uw inschrijving met een mail te bevestigen want wanneer de huidige corona maatregelen aanhouden tot november dan kunnen we slechts 20 personen toelaten; indien er meer inschrijvingen zouden zijn dan zal een bijkomende informatieavond worden georganiseerd. In alle geval wordt u verwittigd of u de informatieavond kunt bijwonen of dat er een tweede avond wordt georganiseerd.
Op het einde van de informatieavond kan er ingeschreven worden voor de workshops. Deze zijn betalend, voor de leden € 20 en de niet-leden betalen € 25. De workshops zijn gepland op 17 en 24 november en 1 december.
Inschrijven voor de informatieavond gebeurt door een mailtje te sturen naar heemkring.gestella@gmail.com.
 
Datum: 
dinsdag, 3 november, 2020 - 19:00
Plaats: 
OC. Moere - Molenstraat 30 Gistel (Moere).
Kostprijs: 
Gratis
Einddatum: 
dinsdag, 3 november, 2020 - 21:00